keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Vapaaehtoisen mietteitä Hopessa työskentelystä

Hopen 10-vuotistoimintavuoden teemana on vapaaehtoisten vuosi. Vapaaehtoiset ovat Hopen toiminnan perusta. Viestinätiimimme haastatteli muutamaa heistä. Tässäpä toisena heistä Virpin mietteitä. 


Mikä sai sinut lähtemään mukaan Hopen toimintaan ja kauanko olet ollut toiminnassa mukana?

"Pari vuotta sitten syksyllä kävin ensimmäisen kerran lahjoittamassa Hopelle vaatetta ja siinä samalla sain pienen tutustumiskierroksen varastolla ja minulle kerrottiin
samalla toiminnasta. Koska meillä omat lapset ovat jo isoja, vain yksi asuu enää kotona, niin omaa vapaa-aikaa on yllättäen runsaasti. Muutaman viikon mietittyäni laitoin sähköpostiin viestiä, että haluan mukaan vapaaehtoistoimintaan."


Millaisia tehtäviä teet Hopessa mieluiten?

"Ehkä varastovuoroista mieluisin on perhevuoro, missä voi suoraan kohdata perheitä ja auttaa
löytämään tiettyä vaatetta tai tavaraa. Samalla voi ottaa ylös toiveita, jos jotain tiettyä ei sillä hetkellä löydy varastolta.

Tällä hetkellä kuulun myös sähköpostitiimiin ja siinä jokaisella tiimiläisellä on yksi päivä viikossa, jolloin hän vastaa Hopen sähköpostiin tulleisiin viesteihin."



Mikä on mieleenpainuvin hetkesi hopelaisena ollessasi?

"En osaa sanoa yksittäistä hetkeä, mutta silloin, kun näkee konkreettisesti, että apua tarvitseva on saanut juuri sitä mitä on tarvinnut, lahjoitukset ja avuntarvitsijat kohtaavat."


Mitä Hopen vapaaehtoisuus on antanut sinulle?

"Mielekästä toimintaa samanhenkisten hienojen ihmisten kanssa."


Mitä tahtoisit sanoa vapaaehtoistyötä harkitsevalle?

"Kannattaa tulla tutustumaan toimintaan. Perehdytysvuoroilla  pääsee näkemään mitä toiminta pitää sisällään. Ja sen jälkeen voikin aloittaa vapaaehtoistyön, jos on vielä innostunut asiasta."


Kiinnostaisiko sinua vapaaehtoistyö Hopessa? Ota yhteyttä sähköpostilla oulu@hopeyhdistys.fi  niin jutellaan lisää 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.